«Jul på Simensbråten» - ekte risengrynsgrøt fra China!


Foreningen Gamle Fredrikstad inviterer nye og gamle medlemmer til tradisjonell førjulstemning i Dunkejongaarden, hvor vi som vanlig serverer verdens beste risengrynsgrøt. Tradisjonen tro får vi høre beretningen om «Hvorledes det ble jul på Simensbråten» - historien som er skrevet av Christian B. Apenes og som årlig ble lest opp i Gymnasiastsamfundet Fram. I Gamle Fredrikstad leses den opp hvert år, og det er Inger Christine Apenes som leser årets historie. Hvem finner mandelen i grøten? Vi lover en god, gammeldags premie til vinneren og den helt riktige julestemningen for alle som møter opp i Dunkejongaarden denne kvelden. Illustrasjonen er laget av Ellen Auensen.


Vil du støtte
vårt arbeid?

 

Foreningen Gamle Fredrikstad ønsker å inspirere så mange som mulig til å være engasjert i Gamlebyens vel. Men engasjert kan man være på mange forskjellige måter: Man kan for eksempel være aktiv i foreningen vår, og bidra praktisk til bevaringen av Dunkejongaarden eller kanskje selge vafler på Kongens torv en deilig vårdag. Noen vil være mindre aktive og mer sosiale og delta på foredrag, fester og andre hyggelige arrangementer i Gamle Fredrikstads regi, mens andre kanskje ønsker seg et mer passivt medlemskap og støtter arbeidet med en kontingent. Eller så kanskje man bare elsker å jangle på vollane, spasere på brostens-gatene – bare oppholde seg her og nyte den fantastiske Gamlebyen. Velkommen skal du være, uansett hvem du er – og takk for nettopp din støtte til Nordens festningsby.

Kommende arrangementer:

13.5: Årsmøte

5.6: Sommerfest

Følg oss på Facebook:
 
  • Facebook B&W
Siste artikler: 
 
Søkeord: 
No tags yet.